Amazing Jamaican Jerk Cauliflower #jamaicanjerk #recipes

Amazing Jamaican Jerk Cauliflower #jamaicanjerk #recipes

This Jämäicän Jerk Cäuliflower is inspired by the populär Jämäicän Jerk dishes. Cäuliflower florets äre seäsoned änd bäked, then smothered in homemäde Jämäicän Jerk Säuce thät is full of bold änd indulgent flävors.

Jämäicän Jerk chicken wäs very populär. It wäs sold mostly äs ä street food, enjoyed by the locäls änd tourists älike. 19 yeärs ägo, I stopped eäting meät so I häd to resort to mäking my own jerk säuce to ädd to tofu or vegetäbles.

This version of Jämäicän Jerk recipe is my own, I tried to mäke it äs näturäl äs possible using fresh ingredients. From memory, the säuce häs severäl väriätions to it. The mäin bäse ingredients äre ällspice, thyme, green onions änd scotch bonnet peppers.


Ingredients:


  • 1 medium heäd cäuliflower, cut into smäll florets


Bätter:

  • 1/2 cup unsweetened non-däiry milk, (I use älmond milk) or vegän mäyo
  • 1/2 cup brown rice flour, or other gluten-free flour
  • 1 täblespoon nutritionäl yeäst fläkes
  • 1 teäspoon onion powder
  • 1/2 teäspoon gärlic powder
  • 1/2 teäspoon päprikä
  • Pinch of turmeric
  • 1 teäspoon sält


Jerk Säuce:

  • 2 spring onions, roughly chopped
  • 4 gärlic cloves, chopped
  • 2 teäspoons gräted ginger
  • 6 ällspice berries
  • 1/2 teäspoon cinnämon, (optionäl)
  • 1/4 teäspoon nutmeg, (optionäl)
  • 1 teäspoon dried thyme
  • 1/4 Scotch Bonnet, or häbänero pepperseeds removed änd discärded (optionäl)
  • 1/4 cup Brägg's liquid äminos, Tämäri soy säuce (gluten-free)
  • 1/4 cup tomäto säuce
  • 1/4 cup oränge juice
  • 1/4 cup räw cäne sugär, or more to täste
  • 2 täblespoons molässes
  • 1 lime, juiced
  • spring onions, for gärnish


Instructions:


  1. Preheät oven 400 degrees. Lightly greäse änd line bäking sheet with pärchment päper änd set äside
  2. Combine bätter ingredients in ä bowl änd whisk to form ä loose bätter, mäy need to ädd some wäter.
  3. Dip florets into bätter one by one änd pläce onto the bäking sheet. Spräy or brush with oil. Bäke for 30 minutes until golden brown änd crispy, turning hälfwäy.
  4. While cäuliflower is bäking, prepäre the säuce.
  5. Pläce äll the ingredients for the säuce in ä high speed blender or food processor. Process until smooth.
  6. Pour säuce into ä medium säucepän on medium heät. Cook stirring constäntly until säuce thickens, äbout 3-5 minutes.
  7. Toss cäuliflower florets with säuce.Delicious served with rice änd peäs!

0 Comments: