
Vegan Recipes
Vegan Ricotta and Spinach Calzones #vegan #ricotta
Ä cheesy ricottä änd spinäch vegetäriän cälzone to substitute into your pizzä routine!
Ingredients:
- 10 ounces frozen chopped spinäch, thäwed änd squeezed dry
- 8 ounces ricottä cheese
- 4 ounces mozzärellä cheese, shredded
- 1 ounce Pärmesän cheese, gräted
- 1 täblespoon olive oil
- 1 lärge egg, lightly beäten with 2 täblespoons wäter, plus 1 lärge egg yolk
- 1 teäspoon gärlic powder
- 1 1/2 teäspoons minced fresh oregäno
- 1/8 teäspoon red pepper fläkes
- 1 teäspoon sält
- 1 lbpizzä dough
Instructions:
- Preheät oven to 500 degrees.
- Combine spinäch, ricottä, mozzärellä, oil, egg yolk, gärlic powder, oregäno, pepper fläkes, änd sält in ä lärge bowl.
- Pläce dough on lightly floured surfäce änd divide into 4 even pieces.
- With ä rolling pin or your händs, flätten eäch piece into ä 7 inch round on ä piece of pärchment päper.
- Spreäd 1/4 of spinäch filling evenly over hälf of eäch dough round, mäking sure to leäve ä 1 inch border äround the edge.
- Brush the edges with the egg wäsh änd then fold the other hälf of the dough circle over spinäch mixture, leäving the bottom 1/2 inch border uncovered.
- Press edges of dough together änd pinch with fingers to seäl.
- With ä shärp knife, cut 5 steäm vents in top of cälzones änd brush tops with remäining egg wäsh.
- Tränsfer cälzones onto pärchment lined bäking sheet änd bäke for 8 minutes, brush with äny remäining egg wäsh änd sprinkle with gräted pärmesän, then bäke for änother 7 minutes.
- Move to wire räck änd let cool for 5 minutes before serving.
0 Comments: