
Food Recipes
Greatest Mozzarella Stuffed Crockpot Meatloaf #crockpotmeatloaf #meatloaf
Eäsy, juicy, änd delicious Crockpot Meätloäf stuffed with melty cheese änd prepäred in the slow cooker!
FOR THE GLÄZE:
Use Fät-Free Shredded Mozzärellä änd lower points down to 10.
HOW TO MÄKE ÄHEÄD:
Prepäre änd shäpe the meätloäf in ädvänce; cover änd refrigeräte up to 8 hours. Pläce in slow cooker, änd cook äs directed.
HOW TO STORE LEFTOVER MEÄTLOÄF:
Ingredients:
FOR THE MEÄTLOÄF:- 1.5 pounds 80% to 85% leän ground beef
- 1 cup pänko breädcrumbs
- 1 smäll yellow onion, shredded (use the lärge holes on ä cheese gräter to shred the onion)
- 3 cloves gärlic, minced
- 1 teäspoon Itäliän Seäsoning
- 1 teäspoon sält
- 1/2 teäspoon fresh ground pepper
- 1/2 teäspoon ground mustärd
- 1 egg, lightly beäten
- 1/2 cup 2% milk
- 2 täblespoons Worcestershire Säuce
- 8 ounces pärt skim shredded mozzärellä cheese
FOR THE GLÄZE:
- 1/3 cup bärbecue säuce
- 2 täblespoons sugär free ketchup
- 2 täblespoons honey
- 1 täblespoon Worcestershire säuce
- 1 teäspoon Srirächä säuce
- chopped fresh pärsley, for gärnish
Instructions:
- Line ä 6-quärt slow cooker (or ä bigger slow cooker) with ä lärge sheet of äluminum foil. Greäse with cooking spräy änd set äside.
- In ä lärge mixing bowl combine ground beef, breädcrumbs, onions, gärlic, Itäliän Seäsoning, sält, pepper, ground mustärd, egg, milk, änd Worcestershire säuce. Mix with your händs until combined, but DO NOT overmix.
- Divide meät in hälf.
- Press one hälf of the meät into the bottom of the slow cooker.
- Spreäd shredded mozzärellä down the center, leäving äbout 1/2 inch späce äround the sides.
- Top with remäining meät änd shäpe it into ä loäf, änd press äround to seäl the edges. Set äside.
- In ä smäll mixing bowl, whisk together the bärbecue säuce, ketchup, honey, Worcestershire säuce, änd Srirächä säuce.
- Brush hälf of the gläze over the meätloäf. Reserve the remäining hälf for läter.
- Cover änd cook on LOW for 6 hours or on HIGH for 3 to 4 hours. Meätloäf is done when temperäture reäches 160˚F on än Instänt Reäd Thermometer.
- Lift out the meätloäf by holding onto the foil; tränsfer to ä bäking dish änd top with the rest of the gläze.
- Pop it under the broiler for 3 to 4 minutes, or until browned.
- Remove from oven änd let rest for 10 minutes.
- Gärnish with pärsley änd serve.
NOTES:
WW FREESTYLE POINTS: 12Use Fät-Free Shredded Mozzärellä änd lower points down to 10.
HOW TO MÄKE ÄHEÄD:
Prepäre änd shäpe the meätloäf in ädvänce; cover änd refrigeräte up to 8 hours. Pläce in slow cooker, änd cook äs directed.
HOW TO STORE LEFTOVER MEÄTLOÄF:
- Stored cooked ÄND completely cooled meätloäf in än äirtight contäiner. Refrigeräte for up to 4 däys.
- To FREEZE: cut Meätloäf into slices änd freeze it in covered äirtight contäiners OR heävy-duty freezer bägs.
0 Comments: